مردم کجا سرمایه گذاری می کنند و چرا؟

[ad_1]

ارو- مرکز رای گیری افکار دانشجویان ایران (ایسپا) برای رصد افکار عمومی درباره نگرش اقتصادی شهروندان در مورد سرمایه گذاری در بازارهای مختلف، نظرسنجی سراسری انجام داد که نتایج آن بسیار تحریک کننده بود.

به گزارش فرارو، 36.8 درصد از پاسخ دهندگان در این نظرسنجی گفته اند که اگر پس انداز داشته باشند ترجیح می دهند آن را در زمین و مسکن سرمایه گذاری کنند، 22.8 درصد شغل و کارآفرینی پیدا کرده اند، 9.6 درصد سکه و طلا می خرند و 8.9 درصد در بازار مسکن. یک بانک درصد پس انداز کنید و 3.1 درصد در ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کنید. خرید دلار و ارز اولویت 1.3 درصد از پاسخگویان و سرمایه گذاری در بورس در اولویت 1.2 درصد از پاسخگویان است.

از سوی دیگر، طبق این نظرسنجی، زنان در مقایسه با مردان تمایل بیشتری به خرید سکه و طلا و همچنین پس‌انداز در بانک دارند. برعکس، تمایل به ایجاد اشتغال و کارآفرینی در مردان بیشتر از زنان است. افراد گروه سنی بالای 50 سال نسبت به سایر گروه ها تمایل بیشتری به سرمایه گذاری در بانک دارند. جوانان در گروه سنی 18 تا 29 سال بیشتر از سایر گروه های سنی به سمت اشتغال و کارآفرینی گرایش دارند و تمایل به سرمایه گذاری در زمین و مسکن در گروه سنی 30 تا 49 سال بیشتر است.

در بین گروه های مورد مطالعه، افراد دارای تحصیلات دانشگاهی نسبت به افراد بدون تحصیلات دانشگاهی تمایل بیشتری به ایجاد شغل و افراد غیردانشگاهی نسبت به افراد بدون تحصیلات دانشگاهی تمایل بیشتری به پس انداز سرمایه خود در بانک دارند. تمایل به سرمایه گذاری در زمین و مسکن با افزایش هزینه سرانه خانوار افزایش می یابد. برعکس، بهبود وضعیت مالی فرد با تمایل به پس انداز پول در بانک رابطه معکوس دارد. هرچه وضعیت اقتصادی مردم بهتر باشد، کمتر پس‌انداز خود را در بانک نگه می‌دارند.

جذابیت بازار مسکن برای مردم  چرا املاک کم ریسک ترین بازار سرمایه گذاری است؟چرا مسکن امن ترین بازار برای سرمایه گذاری است؟
مهدی سلطان محمدی کارشناس مسائل اقتصادی فارو. تعامل با وی با اشاره به اینکه مسکن همواره بازار امنی برای سرمایه گذاران بوده است، گفت: با توجه به تجربه تاریخی مردم از بازار مسکن، می دانند که در هر شرایط اقتصادی، این بازار در رده گزینه های متوسط ​​تا کم ریسک قرار دارد. یکی از سرمایه گذاری های بلند مدت و بلند مدت باشد.

وی افزود: همچنین طی چهار سال گذشته با وجود تورم افسارگسیخته در کشور، مسکن به طور متوسط ​​7 برابر رشد داشته است، از این رو این موضوع مسکن را به اولین مقصد سرمایه تبدیل کرده است. مردم باور کردند.

سلطان محمدی با اشاره به اینکه نوسانات شدید در بازارهای مختلف در تاثیرگذاری بیشتر سرمایه برای مسکن بسیار موثر بوده است، گفت: در آن زمان وارد بورس شد اما پس از آن بیش از 50 درصد سهام فروخته شد که با توجه به نزول بازار ، امروز کمتر مردمی حاضر به سرمایه گذاری در بورس هستند چرا که در زمان این دولت بیش از دو سوم سرمایه مردم در بورس از بین رفته است.

اکونومیست افزود: بدیهی است با افزایش قیمت هایی که در این چهار ماه رخ داده، نوسانات بازار دلار و سکه افزایش خواهد یافت و ابهاماتی که در خصوص سرمایه گذاری برجام در این بازار وجود دارد، ریسک بالایی دارد. زیرا در صورت عدم توافق ممکن است دلار با افزایش شدید روبرو شود در حالی که در صورت توافق قیمت دلار کاهش می یابد بنابراین ریسک بازار سکه و دلار بسیار بیشتر از بازار سهام است. اکنون به دلیل ابهامات اقتصادی موجود در این بازار، خود را از دست داده، حداقل در کوتاه مدت نمی توان رشد چندانی را برای بورس متصور شد.

سلطان محمدی ادامه داد: بنابراین در چنین شرایطی مسکن تنها گزینه سرمایه گذاری کم ریسک است، چرا که در طول زمان مسکن بهترین بازار برای حفظ سرمایه مردم در برابر تورم بوده است، اما چشم انداز تورم کمرنگ شده است. همیشه در ایران وجود داشته است، مردم نمی توانند پیش بینی کنند که تورم چقدر افزایش می یابد، اما در بازار سرمایه این مسکن است که حداقل ارزش خود را در برابر تورم حفظ می کند، بدون اینکه ریسک زیادی را متحمل شود.

وی گفت: «بنابراین این واقعیت که بیش از یک سوم از افراد شرکت‌کننده در نظرسنجی اخیر ISPA، مسکن را به عنوان بهترین بازار برای سرمایه‌گذاری انتخاب کردند، نشان می‌دهد که مسکن توسط بسیاری از افراد جامعه دیده می‌شود.» اعتقاد بر این است که مسکن از ارزش سرمایه های خرد و کلان در برابر تورم محافظت می کند و این یک تجربه تاریخی است که در دهه های متمادی تکرار شده و هر بار صحت آن ثابت شده است، در حالی که ممکن است بازارهای دیگر در مقطعی رشد کنند. کارهای زیادی انجام دهید، اما سپس با یک اصلاح عمیق روبرو شوید که بازار سهام نیز آن را تجربه کرد.

[ad_2]

Julissa Lara

متفکر متواضعانه فروتن. گیمر. کارآفرین. طرفدار رسانه های اجتماعی آزاد.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

تماس با ما