[ad_1]
آب هویج بسیار غنی و مغذی است که برای حفظ سلامتی خود باید آن را در رژیم غذایی خود بگنجانیم.
به گزارش هلث لاین، هویج منبعی غنی از پتاسیم، ویتامین های C و A است که به بهبود سلامت چشم و تامین ویتامین های بدن کمک زیادی می کند و فواید دیگری نیز دارد که در ادامه با آن ها آشنا خواهیم شد.
1. ارزش غذایی بالایی دارد
آب هویج رنگدانه های کاروتنوئیدی لوتئین و زآگزانتین را فراهم می کند که به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می کنند. آنتی اکسیدان ها با مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. کاروتنوئید اصلی موجود در آب هویج بتاکاروتن است که مسئول رنگ نارنجی هویج است. بدن آن را به آنتی اکسیدان ویتامین A تبدیل می کند.
250 میلی گرم آب هویج شامل:
الف) 96 کالری
ب) 2 گرم پروتئین
ج) کمتر از 1 گرم چربی
د) 9 گرم کربوهیدرات
ه) 2 گرم فیبر
ج) ویتامین های A، C و پتاسیم به مقدار قابل توجه
، به حفظ سلامت چشم کمک می کند
آب هویج حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی است که به سلامت چشم کمک زیادی می کند. ویتامین A برای سلامت چشم مهم است. مطالعات متعددی در مورد مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین A انجام شده است و نتایج نشان داده است که با مصرف انواع میوه ها و سبزیجات، خطر نابینایی و بیماری های مرتبط با افزایش سن کاهش می یابد. آب هویج منبع عالی لوتئین و زیگزانسین است که از چشم ها در برابر آسیب های خفیف محافظت می کند. مصرف غذاهای سرشار از لوتئین و زآگزانتین ممکن است خطر بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد که منجر به پیری چشم می شود.
3. قدرت سیستم ایمنی را تقویت می کند
ویتامین های A و C موجود در آب هویج هر دو به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و از سلول های ایمنی در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. علاوه بر این، آب هویج منبع غنی ویتامین B6 است که برای پاسخ های ایمنی ضروری است. کمبود ویتامین B6 بر رشد لنفوسیت ها (سلول های سیستم ایمنی) تأثیر منفی می گذارد.
4. ضد سرطان است
برخی از ترکیبات در آب هویج وجود دارد که می تواند بدن را در برابر سرطان مقاوم کند. پلی استایرن، بتاکاروتن و لوتئین از عصاره آب هویج ممکن است در برابر سلول های سرطان خون موثر باشند. آزمایش لوله آزمایش نشان داد که مصرف عصاره آب هویج تنها در 72 ساعت منجر به مرگ سلول های سرطان خون و پایان چرخه رشد آنها می شود.
5. قند خون را کنترل می کند
نوشیدن مقدار کمی آب هویج به کاهش سطح قند خون کمک می کند. مطالعات روی موش های مبتلا به دیابت نوع 2 نشان می دهد که آب هویج قند خون را کاهش می دهد. زیرا حاوی پروبیوتیک هایی است که باکتری های مفید مرتبط با دیابت هستند. کنترل قند خون به دلیل اثر ضد التهابی رنگدانه آنتوسیانین است.
6. سلامت پوست را بهبود می بخشد
وجود ویتامین B در آب هویج سلامت پوست را افزایش می دهد. یک فنجان (250 میلی لیتر) آب هویج نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می کند که به تولید کلاژن کمک می کند. این ترکیب فراوان ترین پروتئین فیبر در بدن است که به پوست خاصیت ارتجاعی و استحکام می بخشد. علاوه بر این، ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و از پوست در برابر آسیب رادیکال های آزاد که منجر به ایجاد جای زخم می شود، محافظت می کند. بتاکاروتن موجود در آب هویج نیز از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند.
7. به بهبود عملکرد قلب کمک کنید
آب هویج به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی کمک می کند. آب هویج منبع خوبی از پتاسیم است، ماده معدنی که نقش مهمی در کنترل فشار خون دارد. رژیم غذایی سرشار از پتاسیم برای محافظت در برابر فشار خون بالا و سکته بسیار مفید است. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آب هویج برای عملکرد قلب نیز مفید است.
8. از کبد محافظت می کند
کاروتنوئیدهای موجود در آب هویج برای سلامت کبد مفید است. مطالعات متعدد نشان می دهد که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کاروتنوئیدها در برابر بیماری کبد چرب (غیر الکلی) بسیار مفید است. کبد چرب زمانی اتفاق می افتد که چربی در کبد جمع شود. به طور کلی، رژیم غذایی نامناسب، اضافه وزن یا چاقی و عوامل ژنتیکی منجر به کبد چرب در بدن می شود و در نهایت می تواند منجر به زخم کبد و آسیب بیشتر شود.
[ad_2]