[ad_1]
مجله دیجی کالا – مریم ابراهیمی: باربری پلو با مرغ نقش مهمی در فرهنگ آشپزی ایرانیان دارد. غذایی پرطرفدار که امضای هر سرآشپز ایرانی و یکی از بهترین نمونه های زعفران، زرشک و برنج ایرانی در سرتاسر جهان است. در این قسمت می خواهیم طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
برای تهیه زرشک پلو از سینه، فیله یا ران مرغ بنا به ذائقه مرغ استفاده می شود. سس مرغ در این غذا اهمیت زیادی دارد و باید غلیظ و خوش طعم باشد و با مرغ یا جدا از آن سرو شود. زرشک پلو نیز با برنج ایرانی و زعفران فراوان تهیه می شود و برای رشد خوب برنج آن را خشک می کنند.
دستور تهیه این غذای خوشمزه بسیار ساده است و با ترفندهایی که به شما آموزش می دهیم می توانید آن را خوشمزه تر و با شکوه تر کنید و دل همه را به دست آورید.
مواد لازم برای 3 نفر
- ران یا سینه مرغ: 2 تا 3 عدد
- آب پرتقال: 2 فنجان
- زعفران ساییده شده: به میزان لازم
- پیاز رنده شده: 2 عدد متوسط
- زرشک: اندازه سه چهارم
- پرتقال شیرین خلال شده: 3 قاشق غذاخوری
- تکه های پسته: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز: 2 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ای: نصف عدد
- کره: 50 گرم
- زردچوبه، پودر کاری، فلفل سیاه، برگ بو، هل، چوب دارچین و نمک به میزان لازم
نحوه تهیه
1. پس از جوشاندن یک عدد هل و دو برگ آن در قابلمه آب، تکه های مرغ را در آب نگه دارید تا کمی بجوشد. سپس مرغ ها را با بیرون آوردن از آب بشویید. پس از خشک شدن مرغ ها با اضافه کردن نصف کره و کمی روغن و زردچوبه آنها را سرخ کنید.
، وقتی مرغ سرخ شد آن را از ماهیتابه خارج کرده و دو سوم پیاز رنده شده را در تابه تفت دهید تا طلایی روشن شود. سپس فلفل دلمه ای رنده شده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید.
بعد از سرخ شدن چوب دارچین، نمک، فلفل سیاه، پودر کاری و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
3. بعد از سرخ شدن رب گوجه فرنگی و سپس آب پرتقال و کمی زعفران آسیاب شده اضافه کنید. مقدار نمک غذا را تنظیم کنید و اجازه دهید سس مرغ دم بکشد.
4. بعد از اینکه سس به جوش آمد مرغ را به آن اضافه کرده و نیم تکه پرتقال را روی آن ها قرار دهید. اجازه دهید مرغ به مدت 2 تا 3 ساعت با درب بسته و روی شعله کم بپزد تا خوب جا بیفتد.
نکته: در 2 ساعت آخر پخت، قسمت گوشتی مرغ باید کف ماهیتابه باشد.
5. در حین پختن مرغ، یک سوم باقیمانده تابه را با پیاز، باقی مانده کره و روغن کمی با شعله ملایم تفت دهید. وقتی پیاز طلایی شد آن زرشک را به مدت 15 دقیقه در آب سرد خیس کنید و سپس به پیاز اضافه کنید. در این مرحله ۲ قاشق غذاخوری شکر را به زرشک اضافه کنید و با هم تفت دهید.
6. بعد از شکر، باقی تکه های پرتقال، تکه های پسته و زعفران را به زرشک اضافه کرده و مخلوط کنید. وقتی برنج آماده شد، یک قاشق از برنج را به همراه زرشک و برنج سفید به صورت خلالی در ظرف بریزید و مخلوط را روی آن بریزید.
7. وقتی مرغ به این شکل در آمد و روغن انداخت، کاملا پخته و جا افتاد.
8. از وعده غذایی خود لذت ببرید.
[ad_2]