(تصاویر) آبشار زرد لیما برخورد رویا و واقعیت در چهارمحال و بختیاری

آبشار زرد لیمه یکی از جاذبه های طبیعی دست نیافتنی استان چهارمحال و بختیور است که بسیاری از مردم از آن بی اطلاع هستند. در فصل بهار، آبی که از میان جنگل‌های سبز بلوط در این منطقه می‌گذرد، فضایی هیجان‌انگیز و باشکوه را ایجاد می‌کند که کمتر شبیه آن است.

نوشته دیگر: آمادگی ایران برای سرمایه گذاری در عراق

آبشار زرد لیمو یکی از جاهای دیدنی شهریکرد است که در 80 کیلومتری مرکز منطقه چهارمحال و بختیوری قرار دارد. این آبشار زیبا در شهر اردل، بین رشته کوه های زاگرس، در انتهای دره لیما قرار دارد و رودخانه بازفت از میان آن می گذرد.

آبشار زرد لیمو با عرض 65 متر و ارتفاع 40 متر یکی از بزرگترین و وسیع ترین آبشارهای ایران است. راه دسترسی به آبشار زرد لیمه آسان نیست. برای رسیدن به آبشار باید از صخره ها بالا رفته و مسیری پر پیچ و خم را طی کنید. مشکل بودن دسترسی به آبشار یکی از دلایلی است که باعث شده این منطقه دست نخورده باقی بماند.

آهک زرد به چه معناست؟

آهک زرد یک کلمه محلی برای نام این آبشار زیبا است. نظرات زیادی در مورد معنای آهک زرد وجود دارد. در گویش محلی مردم منطقه اردل، رنگ زرد هم به معنای بلندی و بلندی و هم به معنای مزرعه سبز به کار می رود. کلمه لیما به معنای پست و دره نیز به کار می رود. زرد آهکی با این توضیح به معنای «ارتفاع در دل دشت» یا «دره سبز» است. عده ای از بالا به پایین از مسیر آبشار آهک زرد برداشته اند.

نکته جالب اینجاست که پایین دره ای که بالای آن آبشار قرار دارد، منطقه گرمسیری محسوب می شود که برای کلبه های عشایری مورد استفاده قرار می گیرد و قسمت بالای دره که هوای سردی دارد، ییلاق عشایر است. بنابراین ممکن است حتی معنای آهک زرد نیز از کاربرد منطقه در رفت و آمد عشایر گرفته شده باشد.

جاذبه های آبشار زرد لیم

طبیعت اطراف آبشار زرد لیما در فصل بهار بسیار زیبا و چشم نواز است. علاوه بر آبشار زیبای این مکان که بسیار پر از آب و سر و صدای بلند است، ظاهر پوشش سبز جنگل های بلوط در اطراف آبشار زیبایی گرانبهایی دارد. این جنگل های رویا دومین ثروت طبیعی جنگل های ایران پس از جنگل های شمال محسوب می شود. علاوه بر تعداد جنگل های بلوط، صنوبر و بادام وحشی نیز در این منطقه گسترده است.

علاوه بر درختان فوق الذکر، گیاهان ارزشمند زیادی در دره لیما می رویند که برای چرا استفاده می شود. گان یکی از مهمترین گیاهان مرتعی این منطقه است که در کنار گندم و چاودار مردم محلی منطقه قرار دارد. این مزارع زیبا از رودخانه زیبا و آتشین بازفت سیراب می شود.

در این طبیعت زیبا که بسیار زیباست، علاوه بر جنگل های سرسبز، کوه های مرتفع و رودخانه زیبای منطقه، اثر تاریخی باستانی به نام «پلکان پارت» وجود دارد. اگر علاقه مند به بازدید از پل زیبای خداآفرین، پله های اشکانی و بناهای تاریخی این مکان هستید، باید ساعت های زیادی را به کوه نوردی و پیاده روی بگذرانید.

پل خداآفرین بر روی رودخانه بازفت ساخته شده و بیشتر مورد استفاده عشایر است. پله های حک شده در صخره های آبشار زرد لیما به پله های جاده عزیمت معروف هستند. این قسمت از مسیر به دلیل سختی دسترسی به این مکان به صورت پلکانی ساخته شد و کتیبه ای بر روی دیوار این پلکان تاریخی نقش بسته بود.

جاده دسپارت در دوره های مختلف تاریخی کاربری های مختلفی از جمله کارکردهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، نظامی و سیاسی داشته است. این جاده یکی از اولین جاده هایی است که در مسیرهای صعب العبور ساخته شده است. جاده دسپارت با نام های مستعار «جاده ابریشم کوچک» و «پنهان ترین جاده در کوهستان های ایران» نیز شناخته می شود. اگر قصد بازدید از این زیبایی ها را دارید حتما با یک راهنما از این مکان دیدن کنید.

شرایط بازدید از آبشار زرد لیمه

برای ورود به آبشار زرد لیما از شهرکرد به سمت شهر اردل حرکت کنید، پس از ورود به شهر اردل به روستای کاج بروید. از روستای کاج به سمت رستم آباد حرکت کنید و پس از رسیدن به رستم آباد از جنوب روستا به سمت بازفت بروید که از میان جنگل می گذرد. پس از عبور از گردنه چری وارد روستای غازستان می شوید و از آنجا سفر خود را آغاز می کنید. پس از گذر از جنگل، حدود 10-12 ساعت پیاده روی خواهید کرد تا به آبشار برسید.

قرار گرفتن آبشار زرد لیما در کنار طبیعت سرسبز جلوه زیبایی به آن بخشیده است. جنگل های انبوه اطراف آبشار گم شدن را برای گردشگران آسان می کند. صعب العبور بودن این مکان، جنگل و جاده طولانی آن، سفر به تنهایی را دشوار می کند.

برای دیدن آبشار زرد لیما، بهتر است به یک تور بروید یا یک راهنمای تور که منطقه را می شناسد همراه خود داشته باشید. هرگز به این فکر نکنید که فقط از طریق جاده ورودی به آبشار زرد لیمو بروید. چون این مسیر به تنهایی و بدون هشدار بسیار خطرناک است، خطر گم شدن در جنگل و سقوط از کوه وجود دارد.

فراموش نکنید که طبیعت و زیبایی های آن هدیه خداوند است. پس در سفر به آبشار زرد لیمه، علاوه بر وسایل مورد نیاز، یک کیسه زباله همراه داشته باشید و پس از سفر و تفریح، زباله های خود را جمع آوری کنید. چرا که این طبیعت زیبا و پاک نگهبانی ندارد و هر گردشگری به تنهایی مسئول حفظ پاکیزگی و زیبایی آن است.

تجهیزات لازم برای بازدید از آبشار زرد آهک

برای دیدن آبشار زرد لیما ساعت ها پیاده روی طول می کشد. مهم است که وسایل لازم را به همراه داشته باشید. تجهیزاتی مانند آب آشامیدنی، کفش مناسب برای پیاده روی و کوهنوردی، غذا، نوشیدنی های انرژی زا برای غلبه بر خستگی مهم ترین چیزهایی هستند که باید همراه داشته باشید. کمک های اولیه، لوازم کمپینگ، پانچو، حصیر، لباس مناسب و بادگیر همراه داشته باشید.

سفر به آبشار زرد لیما باید به صورت گروهی و همراه با راهنما انجام شود. GPS به شما در این راه کمک می کند. انتخاب کفش و کیف سبک و مناسب برای سفر از دیگر ملزومات این سفر است.

بهترین زمان برای بازدید از آبشار زرد آهک

آبشار زرد لیما در منطقه گرمسیری استان چهارمحال و بختیور واقع شده است. بنابراین فصل بهار بهترین زمان برای بازدید از آبشار زرد لیما است. اگر می خواهید این منطقه را در اوج خود ببینید، سفر به آبشار زرد لیمه را بین 15 آوریل تا پایان ماه مه انتخاب کنید. در این مکان رشد گل های وحشی زیبا در ماه می در دره لیما بهشتی خیالی را ایجاد می کند که گردشگران از دیدن آن شگفت زده می شوند.

در آبشار زرد لیمه اقامت کنید

آبشار زرد لیمه در طبیعتی ناب قرار دارد و هیچ امکانات رفاهی ندارد. بنابراین شما باید هر آنچه را که نیاز دارید با خود ببرید. برای یک شب اقامت در آبشار زرد لیمه، همراه داشتن وسایل ضروری از قبیل چادر، تخته، رختخواب، غذا و نوشیدنی ضروری است.

جاذبه های اطراف آبشار زرد لیمه

برخی از مکان های دیدنی و زیبای طبیعی که در شهرستان اردل هستند و از دیدن آنها لذت خواهید برد:

پل بهشت ​​آباد

پل بهشت ​​آباد در 6 کیلومتری اردل قرار دارد و قدمت ساخت آن به دوره قاجار می رسد. این پل زیبا توسط حسین کولیخان بختیاری بر روی رودخانه بهش آباد ساخته شده است. طول پل بهشت ​​آباد 20 متر است و از سطح آب هفت متر فاصله دارد. پل در انتهای صخره های درکش ورکش قرار دارد که بدنه و پی آن سنگی و طاق های بنا آجری است.

دره عشق

تنگه عشق یکی از زیباترین مکان های طبیعی شهریکرد و یکی از زیباترین روستاهای آن منطقه به شمار می رود. در این دره آبشارها و چشمه های آب معدنی زیبایی وجود دارد که توسط جنگل های بلوط پوشیده شده است. معماری روستای تاریخی دره عشق بسیار جذاب است.

رودخانه کارون از دره عشق می گذرد. جریان رودخانه ها در میان صخره ها، دره ها و تپه های متعدد و شالیزارهای زیبای برنج این منطقه زیبایی دره را بیشتر می کند. گردشگرانی که در این مکان هستند با دیدن پوشش مخملی و سبز طبیعت شگفت زده خواهند شد. آبشار زیبای روستای دره عشق از دیدنی های این روستا است. این آبشار 100 متر ارتفاع دارد، آب شفاف و سرعت آب آن بسیار زیاد است.

چشمه سردوب در رستم آباد

چشمه سردوب رستم آباد یکی از غنی ترین چشمه های رشته کوه زاگرس است که با زیبایی خود گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. یکی از ویژگی های خاص چشمه سرد بودن آب آن در تمام فصول سال است. ساردوبرا به همین دلیل در بهار گذاشته شد. چشمه سردوب به دلیل دمای بسیار پایین به عنوان سردترین چشمه منطقه چهارمحال و بختیاری شناخته می شود. آب چشمه رستم آباد در زمستان از ذوب برف تامین می شود و این ویژگی سرد بودن آب آن در تمام فصول سال است.

تالاب سولهخان

تالاب سولیگان در ۷۰ کیلومتری شهرکرد قرار دارد. این جاذبه طبیعی زیبا در مسیر جاده شهریکرد به ایذه قرار دارد و از دو قسمت شرقی و غربی تشکیل شده است. باتلاق سولگان غربی را باتلاق ولگان نیز می نامند. وجود گل های رنگارنگ در اطراف تالاب و قرار گرفتن آن در مسیر عشایری این تالاب را به یکی از زیباترین مناطق طبیعی شهرستان اردل تبدیل کرده است. تالاب سولقان به دلیل عمق کم خود به زیستگاه مناسبی برای پرندگان آبزی تبدیل شده و پرندگان مهاجر زیادی جذب این مرداب شده اند. در سال های اخیر به دلیل بی توجهی و استفاده نادرست از آب و زمین های اطراف دریاچه، تعداد پرندگان مهاجر در این منطقه کاهش یافته است.

منبع: کجارو

Claudia Larsen

پیشگام وب. خالق حرفه ای درونگرا. پزشک آبجو. شیطان متعصب تلویزیون.

تماس با ما