وام باروری تمدید شد

[ad_1]

یکی از اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 از تصویب تبصره 16 بودجه در خصوص تعیین تکلیف تسهیلات ازدواج و اشتغال خبر داد و گفت: تسهیلات الحسنه برای کمک به زایمان و اشتغال.

محمدرضا میرتاج الدینی عصر امروز در گفت وگو با ایسنا، در تشریح مصوبه کمیسیون تلفیق، اظهار کرد: کمیسیون تلفیق تبصره 16 را تصویب کرد که در آن وام اشتغال زایی و ازدواج، کمک به زایمان و اشتغال برای جوانان ارائه می شود. ،

میرتاز الدینی همچنین گفت: در اجرای ماده 4 قانون جهش تولید و عرضه مسکن در سال 1401، تسهیلات تمامی بانک ها و موسسات وام دهی غیربانکی اعم از دولتی و خصوصی به چهار میلیون میلیارد تومان افزایش یافت. این میزان در بودجه امسال 360 هزار میلیارد تن بوده است.

متن قطعنامه کمیسیون مشترک به شرح زیر است:

تبصره 16- تسهیلات اجباری

الف- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است 100 درصد باقیمانده سپرده قرض الحسنه و 100 درصد سپرده های جاری را از طریق بانک های فعال در این بند پرداخت کند. شبکه بانکی بانک ها موظفند با اخذ حداکثر تعهد از متقاضی یا تنها یک ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات بر اساس رتبه اعتباری متقاضیان اقدام نمایند.

1- تسهیل نکاح قرض الحسنه برای هر یک از زوجین طبق قانون جوانان جمعیت. یک میلیارد و دویست (1.200.000.000) ریال با مدت بازپرداخت ده سال. برای زوج های زیر بیست و پنج سال و برای همسران زیر بیست و سه سال، تسهیلات عروسی غزل الحسنه یک میلیارد و پانصد میلیون (1.500.000.000) ریال است.

2- تسهیلات قرض الحسنه برای فرزند اول دویست میلیون (200.000.000) ریال و برای فرزند دوم چهارصد میلیون (400.000.000) ریال و برای فرزند سوم ششصد میلیون (600.000.000) ریال و برای فرزند چهارم هشت میلیون ریال. یکصد میلیون (800.000.000) ریال و برای فرزند پنجم و سپس یک میلیارد (1.000.000.000) ریال.

در صورت تولد دوقلو و بیشتر به ازای هر فرزند وام داده می شود و ترتیب تولد در نظر گرفته می شود.

3- تسهیلات قرض الحسنه، سپرده گذاری یا خرید یا ساخت مسکن (به درخواست خانواده) با بازپرداخت حداکثر بیست سال برای خانواده های بی سرپرستی که دارای فرزند سوم یا سال 1399 به بالا هستند، به میزان رسیدگی دو خواهد بود. میلیارد و دویست میلیون (2,200,000,000) ریال.

4- بانک مرکزی موظف است برای اجرای این بند آخرین مقررات را حداکثر تا 10 اردیبهشت ماه 1401 به بانک های عامل ابلاغ کند. بانک مرکزی مجاز است در صورت عدم ایفای تعهدات این تبصره توسط بانک های عامل نسبت به افزایش سپرده های قانونی خود اقدام کند. ضمناً بانک مرکزی موظف است سامانه آنلاین (دارای وب سایت اینترنتی) جهت رعایت تعداد تسهیلات پرداخت کرز الحسنه در سراسر این بخش و تعداد افراد در صف دریافت تسهیلات موضوع بندها ایجاد نماید. الف) بر حسب نوع و استان وام و بانک پرداخت کننده. و این سامانه را به صورت ماهانه به روز کرده و اطلاعات مربوطه را برای اطلاع عموم منتشر می کند. بانک مرکزی جمهوری اسلامی موظف است هر سه ماه یکبار گزارش عملکرد این تبصره را به کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات، دیوان محاسبات فرهنگی، اجتماعی و محاسبات ارائه کند.

5- مبلغ سی هزار میلیارد (30.000.000.000.000) از محل منابع این بخش جهت تامین جهیزیه کالای ایرانی در اختیار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) قرار می گیرد.

ب- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از 100 درصد باقیمانده سپرده های قرض الحسنه به مبلغ دو هزار میلیارد (000.000.000.000.000) ریال تسهیلات قرض الحسنه از طریق بانک های فعال از اشتغال حمایت کند. است. و 100% سپرده شبکه های بانکی جاری و سایر منابع تخصیص یافته به اجزای این بند.

1- دو میلیون (200.000.000.000) ریال به کمیته امداد امام خمینی (ره) و هفتاد هزار میلیارد (70.000.000.000.000) ریال به سازمان بهزیستی کشور اختصاص یابد. به منظور تسهیل دسترسی به اعتبار و پوشش ریسک تسهیلات پرداخت خرد به منظور اشتغال زایی، ابزارهای ذیل این جزء مجاز به راه اندازی صندوق ضمانت شده اند.

همچنین از طریق بانک های فعال به مبلغ هفتاد هزار میلیارد (70.000.000.000.000) ریال در اختیار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به کارگیری صنایع دانش بنیان و خلاق در سراسر کشور و کلیه استان ها با اولویت مناطق محروم می باشد. موظف است. با تخصیص منابع پس انداز و سپرده های جاری به سیستم بانکی با معرفی صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت های دانش بنیان و خلاق در طرح هایی که پس از تصویب این شورا به تصویب شورای برنامه ریزی استان می رسد. میزان تسهیلات پرداختی در این بند توسط وزارت خزانه داری و اقتصاد تعیین می شود.

2- منابع این بخش بر اساس شاخص های جمعیتی، نرخ بیکاری بر اساس جدول پیوست بین استان ها و شهرستان ها تخصیص می یابد.

استاندار مسئول ایجاد اشتغال خرد در هر شهرستان و فرماندار در هر استان است. اشتغال ایجاد شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رصد می شود و باید در سامانه نظارتی وزارت رفاه ثبت شود. استاندار بر اساس مشاغل ثبت شده در سامانه نظارت اعتبارات را تخصیص دهد. شورای برنامه ریزی استان و کمیته شهرسازی مسئولیت توزیع منابع مذکور را بر عهده دارند. بنیاد مستضعفان، بنیاد برکت، آستان قدس رضوی، کمیته امداد، بهزیستی، بسیج، سپاه و وزارت علوم و سازمان امور عشایری در راس اولویت های این نهاد هستند. این امور باید توسط شورای برنامه ریزی استان و با هماهنگی شورای اشتغال انجام شود.

تخصیص اعتبار به هر استان با اولویت مناطق محروم و حاشیه نشین یا فعالیت های خلاقانه و دانش بنیان.

وزارت رفاه باید هر دو ماه یکبار گزارش اجرای این تبصره را به کمیسیون های برنامه، بودجه، محاسبات، اجتماعی و فرهنگی ارائه کند.

3- بانک مرکزی موظف است برای اجرای این بند آخرین مقررات را حداکثر تا 10 اردیبهشت ماه 1401 به بانک های عامل ابلاغ کند. بانک مرکزی مجاز است در صورت عدم ایفای تعهدات این تبصره توسط بانک های عامل نسبت به افزایش سپرده های قانونی خود اقدام کند.

ج- بانک مرکزی موظف است سهم بانک های عامل را به مبلغ دو میلیون میلیارد (200.000.000.000) برای پرداخت پس انداز و منابع موجود قرض الحسنه جاری و تسهیلات قرض الحسنه از شبکه بانکی جاری تعیین کند. برای صندوق بیماری مبلغ پنج هزار میلیارد (5.000.000.000.000) به بیماران فقیر و از کارافتاده تحت پوشش شرکت های تابعه از جمله امام خمینی (ره)، کمیته امداد ویژه و صعب العلاج برای کمک به بیماران صعب العلاج، سرطان، زوج های خاص و نابارور پرداخت می شود. ره)، سازمان بهزیستی کشور و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران.

د- وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است با همکاری بانک مرکزی مجموعه اسناد بانکی و اخذ تسهیلات خرد از شبکه بانکی، زیرساخت های مورد نیاز برای احراز هویت اینترنتی اوراق بهادار از قبیل سهام، اوراق مالی اسلامی، سرمایه گذاری را توسعه دهد. واحدها در صندوق های سرمایه گذاری صرافی که با شبکه بانکی معامله می شود را ارائه دهید».

[ad_2]

Fletcher Hobbs

نینجا آبجو عمومی. محقق اینترنت. معتاد وب هیپستر پسند. خواننده مغرور. زیاد می افتد

تماس با ما